Geen pensioenverhogingen per 1 januari

15 Dec

Geen pensioenverhogingen per 1 januari

Jaarlijks stelt het bestuur van het pensioenfonds op basis van de beleidsdekkingsgraad per eind oktober vast of we de pensioenuitkeringen en de opgebouwde pensioenaanspraken per 1 januari kunnen verhogen. In de bestuursvergadering op 14 december 2015 concludeerde het bestuur dat er geen verhogingen toegekend kunnen worden.

De beleidsdekkingsgraad per eind oktober was namelijk 109,0% en dit is lager dan de 110% vanaf waar er gedeeltelijke verhogingen toegekend mogen worden. Meer informatie hierover vindt u in de nieuwsbrief die u begin 2016 ontvangt.

Premie blijft 28% in 2016

De afgesproken pensioenpremie van 28% van de pensioengrondslag geldt nog tot en met 2017. Wanneer de premie lager blijkt te zijn dan de kostendekkende premie dan kan de pensioenopbouw van werknemers worden gekort. Dit betekent dat de opbouw in het desbetreffende jaar dan minder is dan de 1,875% die nodig is voor een volledige pensioenopbouw. Voor 2016 is de kostendekkende premie vastgesteld op 24,6%. De premie is dan genoeg voor een volledige opbouw en er blijft nog 3,4% over om een verhoging toe te kennen aan werknemers. Begin 2017 zal worden vastgesteld hoeveel verhoging kan worden toegekend uit de extra premie.