Nieuwe bestuursstructuur afgerond

22 Sept

Nieuwe bestuursstructuur afgerond

De nieuwe bestuursstructuur is afgerond.

In het Publieksjaarverslag 2015 heeft u kunnen lezen dat de bestuursstructuur van Pensioenfonds Hoogovens is vernieuwd. Inmiddels zijn alle (nieuwe) zetels ingevuld. De transitie naar een nieuwe bestuursstructuur is hiermee afgerond.

Het Bestuur heeft op 19 september 2016 de benoeming van mevrouw R. van Ewijk tot externe, onafhankelijke voorzitter bevestigd. Drs. J. Mensonides is daarom teruggetreden als interim-voorzitter. Drs. J. Mensonides blijft wel betrokken bij het pensioenfonds. Hij blijft voor twee jaar aan als extern lid van het Bestuur, namens de pensioengerechtigden. Naast de benoeming van de voorzitter zijn er meer wijzigingen in de bestuurssamenstelling. Ir. H.J.A. Littmann is herbenoemd als lid van het Bestuur namens de pensioengerechtigden. Omdat de zittingstermijn van J.T. de Ridder is verstreken, treedt hij af. In juni 2016 is W. Roubos als werknemerslid tot het Bestuur toegetreden, in verband met het terugtreden van dr. H. Blok.

Ook de invulling van  de Raad van Toezicht is nagenoeg afgerond. De heren mr. J.P.W. Klopper en H.J.P. Strang RA zijn benoemd tot respectievelijk voorzitter en lid van de Raad van Toezicht. Het derde lid van de Raad van Toezicht moet nog worden goedgekeurd door De Nederlandsche Bank. Deze procedure is in gang gezet. De Raad van Toezicht is inmiddels van start gegaan.

Bekijk hier een volledig overzicht van de organisatie van het pensioenfonds.