Rapportages stemgedrag

Pensioenfonds Hoogovens stemt op zoveel mogelijk aandeelhoudersvergaderingen van ondernemingen waarin het pensioenfonds belangen heeft. Hiervoor maken we gebruik van het stemadvies van internationaal opererende gespecialiseerde dienstverleners.

Vaak gebeurt het stemmen op afstand, omdat aandeelhoudersvergaderingen over de hele wereld plaatsvinden. In de berichten hieronder vindt u een samenvatting van ons stemgedrag per kwartaal.

2020

Stemgedrag vierde kwartaal 2020

In het vierde kwartaal van 2020 zijn er in totaal 50 aandeelhoudersvergaderingen geweest van bedrijven waarin Pensioenfonds Hoogovens aandelen heeft. Op alle vergaderingen in het vierde kwartaal heeft het pensioenfonds gestemd.

Tijdens de aandeelhoudersvergaderingen wordt over verschillende managementvoorstellen gestemd. Voor 91% van de agendapunten was het stemgedrag van het pensioenfonds in lijn met de aanbevelingen van het management. Bij 9% van de punten is niet in lijn met het management gestemd.

Stemgedrag derde kwartaal 2020

In het derde kwartaal van 2020 zijn er in totaal 62 aandeelhoudersvergaderingen geweest van bedrijven waarin Pensioenfonds Hoogovens aandelen heeft. Op 62 van de 62 vergaderingen heeft het pensioenfonds gestemd.

Tijdens de aandeelhoudersvergaderingen wordt over verschillende managementvoorstellen gestemd. Voor 91% van de agendapunten was het stemgedrag van het pensioenfonds in lijn met de aanbevelingen van het management. Bij 8% van de punten is niet in lijn met het management gestemd. Bij 1% van de punten is onthouden van stem.

Stemgedrag tweede kwartaal 2020

In het tweede kwartaal van 2020 zijn er in totaal 287 aandeelhoudersvergaderingen geweest van bedrijven waarin Pensioenfonds Hoogovens aandelen heeft. Op 286 van de 287 vergaderingen heeft het pensioenfonds gestemd.

Tijdens de aandeelhoudersvergaderingen wordt over verschillende managementvoorstellen gestemd. Voor 89% van de agendapunten was het stemgedrag van het pensioenfonds in lijn met de aanbevelingen van het management. Bij 9% van de punten is niet in lijn met het management gestemd. Bij 2% van de punten is onthouden van stem.

Stemgedrag eerste kwartaal 2020

In het eerste kwartaal van 2020 zijn er in totaal 54 aandeelhoudersvergaderingen geweest van bedrijven waarin Pensioenfonds Hoogovens aandelen heeft. Op 53 van de 54 vergaderingen heeft het pensioenfonds gestemd.

Tijdens de aandeelhoudersvergaderingen wordt over verschillende managementvoorstellen gestemd. Voor 90% van de agendapunten was het stemgedrag van het pensioenfonds in lijn met de aanbevelingen van het management. Bij 5% van de punten is niet in lijn met het management gestemd. Bij 4% van de punten is onthouden van stem.

2019

Stemgedrag vierde kwartaal 2019

In het vierde kwartaal van 2019 zijn er in totaal 55 aandeelhoudersvergaderingen geweest van bedrijven waarin Pensioenfonds Hoogovens aandelen heeft. Op alle vergaderingen heeft het pensioenfonds gestemd.

Tijdens de aandeelhoudersvergaderingen wordt over verschillende managementvoorstellen gestemd. Voor 90% van de agendapunten was het stemgedrag van het pensioenfonds in lijn met de aanbevelingen van het management. Bij 6% van de punten is niet in lijn met het management gestemd. Bij 4% van de punten is onthouden van stem.

Stemgedrag derde kwartaal 2019

In het derde kwartaal van 2019 zijn er in totaal 48 aandeelhoudersvergaderingen geweest van bedrijven waarin Pensioenfonds Hoogovens aandelen heeft. Op vrijwel alle vergaderingen heeft het pensioenfonds gestemd.

Tijdens de aandeelhoudersvergaderingen wordt over verschillende managementvoorstellen gestemd. Voor 92% van de agendapunten was het stemgedrag van het pensioenfonds in lijn met de aanbevelingen van het management. Bij 7% van de punten is niet in lijn met het management gestemd. Bij 1% van de punten is onthouden van stem.

Stemgedrag tweede kwartaal 2019

In het tweede kwartaal van 2019 zijn er in totaal 296 aandeelhoudersvergaderingen geweest van bedrijven waarin Pensioenfonds Hoogovens aandelen heeft. Op vrijwel alle vergaderingen heeft het pensioenfonds gestemd.

Tijdens de aandeelhoudersvergaderingen wordt over verschillende managementvoorstellen gestemd. Voor 88% van de agendapunten was het stemgedrag van het pensioenfonds in lijn met de aanbevelingen van het management. Bij 9% van de punten is niet in lijn met het management gestemd. In de overige 3% is onthouden van stem.

Stemgedrag eerste kwartaal 2019

In het eerste kwartaal van 2019 zijn er in totaal 49 aandeelhoudersvergaderingen geweest van bedrijven waarin Pensioenfonds Hoogovens aandelen heeft. Op vrijwel alle vergaderingen heeft het pensioenfonds gestemd.

Tijdens de aandeelhoudersvergaderingen wordt over verschillende managementvoorstellen gestemd. Voor 83% van de agendapunten was het stemgedrag van het pensioenfonds in lijn met de aanbevelingen van het management. Bij 17% van de punten is niet in lijn met het management gestemd.

2018

Stemgedrag vierde kwartaal 2018

In het vierde kwartaal van 2018 zijn er in totaal 42 aandeelhoudersvergaderingen geweest van bedrijven waarin Pensioenfonds Hoogovens aandelen heeft. Op vrijwel alle vergaderingen heeft het pensioenfonds gestemd.

Tijdens de aandeelhoudersvergaderingen wordt over verschillende managementvoorstellen gestemd. Voor 85% van de agendapunten was het stemgedrag van het pensioenfonds in lijn met de aanbevelingen van het management. Bij 15% van de punten is niet in lijn met het management gestemd.

Stemgedrag derde kwartaal 2018

In het derde kwartaal van 2018 zijn er in totaal 46 aandeelhoudersvergaderingen geweest van bedrijven waarin Pensioenfonds Hoogovens aandelen heeft. Op vrijwel alle vergaderingen heeft het pensioenfonds gestemd.

Tijdens de aandeelhoudersvergaderingen wordt over verschillende managementvoorstellen gestemd. Voor 89% van de agendapunten was het stemgedrag van het pensioenfonds in lijn met de aanbevelingen van het management. Bij 11% van de punten is niet in lijn met het management gestemd.

Stemgedrag tweede kwartaal 2018

In het tweede kwartaal van 2018 zijn er in totaal 246 aandeelhoudersvergaderingen geweest van bedrijven waarin Pensioenfonds Hoogovens aandelen heeft. Op vrijwel alle vergaderingen heeft het pensioenfonds gestemd.


Tijdens de aandeelhoudersvergaderingen wordt over verschillende managementvoorstellen gestemd. Voor 87% van de agendapunten was het stemgedrag van het pensioenfonds in lijn met de aanbevelingen van het management. Bij 12% van de punten is niet in lijn met het management gestemd, bij de overige 1% was er geen advies van het management.

Stemgedrag eerste kwartaal 2018

In het eerste kwartaal van 2018 zijn er in totaal 39 aandeelhoudersvergaderingen geweest van bedrijven waarin Pensioenfonds Hoogovens aandelen heeft. Op vrijwel alle vergaderingen heeft het pensioenfonds gestemd.

Tijdens de aandeelhoudersvergaderingen wordt over verschillende managementvoorstellen gestemd. Voor 85% van de agendapunten was het stemgedrag van het pensioenfonds in lijn met de aanbevelingen van het management. Bij 9% van de punten is niet in lijn met het management gestemd, bij de overige 6% was er geen advies van het management.