Rapportages stemgedrag

Pensioenfonds Hoogovens stemt op zoveel mogelijk aandeelhoudersvergaderingen van ondernemingen waarin het pensioenfonds belangen heeft. Hiervoor maken we gebruik van het stemadvies van internationaal opererende gespecialiseerde dienstverleners.

Vaak gebeurt het stemmen op afstand, omdat aandeelhoudersvergaderingen over de hele wereld plaatsvinden. In de berichten hieronder vindt u een samenvatting van ons stemgedrag per kwartaal.

2022

Stemgedrag eerste kwartaal 2022

In het eerste kwartaal van 2022 zijn er in totaal 72 aandeelhoudersvergaderingen geweest van bedrijven waarin Pensioenfonds Hoogovens aandelen heeft. Op 71 van de 72 vergaderingen in het eerste kwartaal heeft het pensioenfonds gestemd.

Op een vergadering niet gestemd, door een operationele onvolkomenheid. Tijdens de aandeelhoudersvergaderingen is over verschillende voorstellen van het management en aandeelhouders gestemd. Voor 84% van de agendapunten was het stemgedrag van het pensioenfonds in lijn met de aanbevelingen van het management. Bij 16% van de punten is niet in lijn met het management gestemd.

2021

Stemgedrag vierde kwartaal 2021

In het vierde kwartaal van 2021 zijn er in totaal 53 aandeelhoudersvergaderingen geweest van bedrijven waarin Pensioenfonds Hoogovens aandelen heeft. Op alle vergaderingen in het vierde kwartaal heeft het pensioenfonds gestemd.

Tijdens de aandeelhoudersvergaderingen wordt over verschillende managementvoorstellen gestemd. Voor 90% van de agendapunten was het stemgedrag van het pensioenfonds in lijn met de aanbevelingen van het management. Bij 10% van de punten is niet in lijn met het management gestemd.

Stemgedrag derde kwartaal 2021

In het derde kwartaal van 2021 zijn er in totaal 67 aandeelhoudersvergaderingen geweest van bedrijven waarin Pensioenfonds Hoogovens aandelen heeft. Op alle vergaderingen in het derde kwartaal heeft het pensioenfonds gestemd.

Tijdens de aandeelhoudersvergaderingen wordt over verschillende managementvoorstellen gestemd. Voor 93% van de agendapunten was het stemgedrag van het pensioenfonds in lijn met de aanbevelingen van het management. Bij 7% van de punten is niet in lijn met het management gestemd.

Stemgedrag tweede kwartaal 2021

In het tweede kwartaal van 2021 zijn er in totaal 301 aandeelhoudersvergaderingen geweest van bedrijven waarin Pensioenfonds Hoogovens aandelen heeft. Op alle vergaderingen in het tweede kwartaal heeft het pensioenfonds gestemd.

Tijdens de aandeelhoudersvergaderingen wordt over verschillende managementvoorstellen gestemd. Voor 90% van de agendapunten was het stemgedrag van het pensioenfonds in lijn met de aanbevelingen van het management. Bij 10% van de punten is niet in lijn met het management gestemd.

Stemgedrag eerste kwartaal 2021

In het eerste kwartaal van 2021 zijn er in totaal 63 aandeelhoudersvergaderingen geweest van bedrijven waarin Pensioenfonds Hoogovens aandelen heeft. Op 62 van de 63 vergaderingen in het eerste kwartaal heeft het pensioenfonds gestemd.

Tijdens de aandeelhoudersvergaderingen wordt over verschillende managementvoorstellen gestemd. Voor 88% van de agendapunten was het stemgedrag van het pensioenfonds in lijn met de aanbevelingen van het management. Bij 12% van de punten is niet in lijn met het management gestemd.

2020

Stemgedrag vierde kwartaal 2020

In het vierde kwartaal van 2020 zijn er in totaal 50 aandeelhoudersvergaderingen geweest van bedrijven waarin Pensioenfonds Hoogovens aandelen heeft. Op alle vergaderingen in het vierde kwartaal heeft het pensioenfonds gestemd.

Tijdens de aandeelhoudersvergaderingen wordt over verschillende managementvoorstellen gestemd. Voor 91% van de agendapunten was het stemgedrag van het pensioenfonds in lijn met de aanbevelingen van het management. Bij 9% van de punten is niet in lijn met het management gestemd.

Stemgedrag derde kwartaal 2020

In het derde kwartaal van 2020 zijn er in totaal 62 aandeelhoudersvergaderingen geweest van bedrijven waarin Pensioenfonds Hoogovens aandelen heeft. Op 62 van de 62 vergaderingen heeft het pensioenfonds gestemd.

Tijdens de aandeelhoudersvergaderingen wordt over verschillende managementvoorstellen gestemd. Voor 91% van de agendapunten was het stemgedrag van het pensioenfonds in lijn met de aanbevelingen van het management. Bij 8% van de punten is niet in lijn met het management gestemd. Bij 1% van de punten is onthouden van stem.

Stemgedrag tweede kwartaal 2020

In het tweede kwartaal van 2020 zijn er in totaal 287 aandeelhoudersvergaderingen geweest van bedrijven waarin Pensioenfonds Hoogovens aandelen heeft. Op 286 van de 287 vergaderingen heeft het pensioenfonds gestemd.

Tijdens de aandeelhoudersvergaderingen wordt over verschillende managementvoorstellen gestemd. Voor 89% van de agendapunten was het stemgedrag van het pensioenfonds in lijn met de aanbevelingen van het management. Bij 9% van de punten is niet in lijn met het management gestemd. Bij 2% van de punten is onthouden van stem.

Stemgedrag eerste kwartaal 2020

In het eerste kwartaal van 2020 zijn er in totaal 54 aandeelhoudersvergaderingen geweest van bedrijven waarin Pensioenfonds Hoogovens aandelen heeft. Op 53 van de 54 vergaderingen heeft het pensioenfonds gestemd.

Tijdens de aandeelhoudersvergaderingen wordt over verschillende managementvoorstellen gestemd. Voor 90% van de agendapunten was het stemgedrag van het pensioenfonds in lijn met de aanbevelingen van het management. Bij 5% van de punten is niet in lijn met het management gestemd. Bij 4% van de punten is onthouden van stem.