Nieuw in dienst

Als u in dienst komt bij Tata Steel in IJmuiden gaat u automatisch pensioen opbouwen bij Pensioenfonds Hoogovens. 

Hoe ziet de pensioenregeling eruit?

Op deze website vind u meer informatie over de pensioenregeling. In de Pensioen1-2-3 geven we op eenvoudige wijze meer informatie over de pensioenregeling bij Pensioenfonds Hoogovens.

Wel of geen waardeoverdracht?

Misschien heeft u bij uw vorige werkgever ook pensioen opgebouwd. U kunt er dan voor kiezen om het opgebouwde pensioen mee te nemen naar Pensioenfonds Hoogovens. Dit noemen we waardeoverdracht. Na de waardeoverdracht krijgt u straks geen pensioen meer van uw oude pensioenuitvoerder, maar krijgt u uw hele pensioen van Pensioenfonds Hoogovens. Dat is een stuk overzichtelijker, maar het is niet altijd gemakkelijk om te beoordelen of u er goed aan doet om uw pensioen over te dragen. Dat hangt af van de verschillen tussen de pensioenregelingen en de financiële situatie van beide pensioenfondsen. Kijk dus goed naar de mogelijke voor- en nadelen voordat u een besluit neemt. U kunt waardeoverdracht aanvragen bij Pensioenfonds Hoogovens. U ontvangt een offerte. Pas als u de offerte ondertekent en terugstuurt, wordt de waarde overgedragen. 

Partner aanmelden

Pensioenfonds Hoogovens regelt een partnerpensioen voor uw partner. Als u bent getrouwd of een geregistreerd partnerschap heeft, hoeft u geen actie te ondernemen. Maar als u officieel samenwoont (dus met een notariële samenlevingsovereenkomst) moet u zelf uw partner aanmelden bij het pensioenfonds. Als u dit niet doet is er niets geregeld voor uw partner. 

Uw persoonlijke gegevens

Pensioenfonds Hoogovens wil u graag op de hoogte houden van uw pensioensituatie. Laat daarom uw e-mailadres achter in uw profiel en geef uw voorkeuren aan.