Uw pensioen wordt per 1 januari verhoogd met 7,73%

21 Dec

Uw pensioen wordt per 1 januari verhoogd met 7,73%

Het bestuur heeft besloten uw pensioen vanaf 1 januari 2023 met 7,73% te verhogen. Samen met de verhogingen die al eerder dit jaar werden toegekend komt de totale verhoging over de periode oktober 2021 – oktober 2022 uit op 14,33%. Dit percentage is gelijk aan de volledige prijsstijging in die periode. We verhogen de pensioenen van alle groepen deelnemers in gelijke mate, voor meer informatie klik hier.

Op basis van de actuele en beleidsdekkingsgraad per eind oktober heeft het bestuur bepaald of de pensioenen kunnen worden verhoogd. Eind oktober 2022 was de actuele dekkingsgraad 133,6% en de beleidsdekkingsgraad 127,6%. We kunnen de pensioenen volledig verhogen door de goede financiële situatie van ons pensioenfonds en doordat we gebruik mogen maken van versoepelde wettelijke regels. Hiermee geven we invulling aan onze ambitie om de pensioenen de prijsstijging in Nederland te laten volgen.

Wat betekent dit voor uw pensioen?

Ontvangt u pensioen? Dan ontvangt u uw met 7,73% verhoogde pensioenuitkering voor het eerst in januari 2023. Bouwt u pensioen op of heeft u in het verleden pensioen opgebouwd bij ons? Dan ziet u vanaf 1 januari 2023 uw verhoogde bedragen in Mijn Pensioen.

Meer informatie over de pensioenverhogingen vindt u in de nieuwsbrief die u in januari 2023 ontvangt. Een overzicht van toegekende pensioenverhogingen vinden pensioengerechtigden hier en medewerkers hier. Oud-medewerkers kunnen hier terecht.